->"Her Yıl O Hafta" istatistiÄŸi eklendi (23.10.2008)<-     ->"Rakipler ve Belalıları" Ä°statistiÄŸi eklendi (17.10.2008)<-     ->1. Ligde yaptığımız maçlar 100dönümlerine eklendi (26.02.2008)<-     ->Hava Durumu bölümü eklendi (31.01.2008)<-     ->"Seri Sonu" istatistikleri eklendi (30.12.2007)<-     ->Yılın Futbolcusu Anketine son yedi günde aldığı oy sayısı eklendi (08.12.2007)<-     ->Okumalık bölümü arama motoruna eklendi (07.12.2007)<-
 
 
 Basit Arama Sonuçları
Arama sonuçları ekranına geri dön  
Haberler içerisinde " haminu draman/Draman Haminu" anahtar kelimesinin bulunduÄŸu kayıtlar;

10.08.2007 - 2007-2008 Sezonu Süper Lig - Köşe Yazısı

Ankara'ya futbol lazım!, Tolga Özek

Su bulmanın imkansızlaştığı, sokakların bu susuzlukta derelere dönebildiği Ankara'ya yapılabilecek bir güzellik var: FUTBOL

Maalesef son zamanlarda Ankara'yı, siyasetten ve diğer her şeyden öte "su" kelimesi ile izliyor tüm Türkiye! Elbette, dünyada genel iklim bozuklukları var, bunu yadsımak mümkün değil. Fakat, adeta Atatürk'ün yönlendirmesi ile başkent olan, ufak bir kasabadan büyük bir metropole dönüşen Ankara'da, "birileri", futbol takımı yönetmekten, top dağıtmaktan, her yere kavşak yapmaktan yani paramızı çarçur etmekten, bunun yanında Federasyon seçimleri ile uğraşmaktan şehire su sağlamayı unutmuştu(!) Halbuki bu kaynaklar, Ankara'nın civar bölgelerinde mevcuttu. Ayrıca, trafiği özendirerek şehirdeki karbon salımının artabileceğini ve çevre kirliliğine katkıda bulunabileceğini düşünmüş müydü acaba o "birileri"! Önerileri de ilginçti: Tatile gidin, duşa girmeyin sadece başınızı yıkayın.

Futbolsuz ve kısmen susuz geçen zamanlarda, boş zamanlarımda bir oyuna adeta "sardırdım": FOOTBALL MANAGER. Eminim birçok futbol fanatiği bu oyunu bilir. Elinizdeki belirli bütçe ile takımın sadece teknik direktörü olmaktan öte, aynı zamanda bir Alex Ferguson'u olursunuz. Yani, yetkileriniz geniştir, transferi siz yaparsınız. Sonra da aldıklarınız, eskiler ve altyapı oyuncuları ile sezona başlarsınız. Bu efsane oyunun Türkiye'deki verilerini hazırlayan www.turksportal.net ekibinden Ankara Bölge Sorumlusu Emre Özcan, sizler için 4 Ankara takımı ve yeni sezon transferlerine dair bir çalışma hazırladı. Kendisine teşekkürler..

Gençlerbirliği

Lige uzun zamanlı bir teknik direktör arayışının arkasından gurbetci antrenör Fuat Çapa önderliğinde giriyorlar. Yabancı transfer olarak bir ara medyada Fenerbahçe'nin de gündemine girdiği belirtilen Şili doğumlu, Avustralyalı oyuncu Nick Carle'ı Newcastle Jets takımından transfer ettiler. Marko Zoric ve genç defans Nikola Petkovic de takıma katılan diğer yabancı oyuncular oldular. Geçen seneki etkili kanat oyuncuları Ganalı Haminu Dramani'ye Dinamo Moskova'ya satan Gençlerbirliği, geçen seneki kadrosundan tecrübeli isimler Adem Dursun ve Fatih Akyel'i kaybederken eski futbolcuları Tolga Doğantez'i Çaykur Rizespor'dan geri aldılar.

TSYD Ankara Şubesi'nin düzenlediği dörtlü turnuvada ligin yeni ekibi Gençlerbirliği Oftaş'a 3-2 kaybeden Gençlerbirliği buna rağmen lige en hazır Ankara ekibi olarak görünüyorlar. Orta sahada yeni transfer Nick Carle, genç oyuncular Engin Baytar ve Mehmet Nas'la hayli etkili bir yapıya sahipler. İleride kulüple yazın bazı sorunlar yaşayan Isaac Promise ve Okan Öztürk'le iyi bir ikiliye sahip görünüyorlar. Şu anda en büyük sorunları defans gibi. Özellikle genç transfer Nikola Petkovic'in Oftaş karşısında yaşadığı uyum sorunu defansta gedikler vermelerine neden oldu. Bunu halledebildikleri takdirde Türkiye Süper Ligi'nin değişmez can yakıcı takımı olma hüviyetini kaybetmeyecekler gibi görünüyor.

Ankaragücü

Bu sene kadrolarında büyük değişim gösteren Süper Lig ekiplerinden biri Ankaragücü. Alex Yordanov, Ivaylo Petkov, Tita, Sedat Yeşilkaya, Abdurrahman Dereli, Devran Ayhan gibi önemli oyuncularını kaybettiler fakat transferde boş durdukları söylenemez. Gaziantepspor'dan ligin tecrübeli ve iyi orta saha oyuncularından Stelian Kirita'yı, Gençlerbirliği'nden Fatih Akyel'i, Antalyaspor'dan Ahmet Dursun'u kadrolarına kattılar. Bunların dışında İbrahim Ege(Denizlispor), Cem Can(Sivasspor), El Yasa(Diyarbakırspor) ve İbrahim Said(Çaykur Rizespor) kadroya katılan diğer isimler oldu.

Takımın teknik direktörlüğünü daha önce Beşiktaş'ta da çalışmış olan Hans-Peter Briegel yapacak. Tecrübeli isimlerin dışında yetenekli gençleri de bulunduran bir takım Ankaragücü. Geçen seneki transferleri genç Kamerun'lu Gustave Bebbe'nin yanısıra 91 doğumlu Abdülkadir Kayalı ve 88 doğumlu Mehmet Aydın gibi gelecekte kendisinden önemli şeyler beklenen çok genç oyunculara sahipler. Bu seneki başarıları yeni hocasının ve hemen hemen önemli bir kısmı değişen takım kadrolarının göstereceği uyuma göre değişiklik gösterebilir ama kağıt üstünde Ankaragücü'nün de ligde vasatın üstünde olan ve büyük takımlara özellikle deplasmanda korkutucu anlar yaşatabilecek kadrolarından biri olduğu göze çarpmakta.

Ankaraspor

Ankara takımlarının en oturmuşlarından biri olarak görünüyor Ankaraspor. Aykut Kocaman gibi ligin en başarılı hocalarından birine uzun süredir sahipler ve bunun getirdiği istikrarla kadrolarında fazla bir değişiklik yaşamadan lige giriyorlar. Hakan Arıkan'ı Beşiktaş'a, Wederson'u da Fenerbahçe'ye sattılar. Geçen seneki kadrolarından kaybettikleri diğer oyuncular Adam Petrous, Volkan Arslan ve Murat Hacıoğlu. Jaba'yla da ilişkilerini kestiler. Eski oyuncuları Tita'yı Ankaragücü'nden geri alan Ankaraspor, kaleye Beşiktaş'tan Ramazan Kurşunlu'yu ve Konyaspor'dan Tayfun Türkmen'i transfer etti. En önemli ve merakla beklenen transferleriyse Bayer Leverkusen'den kadroya katılan 2005'teki U-17 turnuvasında Türkiye Milli Takımı formasıyla çıkardığı başarılı maçlarla dikkatleri üzerine toplayan genç forvet Tevfik Köse oldu. Ediz Bahtiyaroğlu, Uğur Demirkol gibi gençlerin yanında Özer Hurmacı gibi daha şimdiden pırıl pırıl parlayan 86 doğumlu bir oyuncuya sahipler. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da yaz mevsiminde talip olduğu ileriye dönük orta saha oyuncusunun fiyatı Ankaraspor tarafından 5 milyon euro olarak belirlendi ve bu sene birçok takımın da iştahını kabartacak gibi görünüyor.

Aykut Kocaman'ın yine sağlam kurgulu ve defansa yönelik futboluyla ve oturmuş yapısıyla Ankaraspor da yine ligin en zor yenilen takımlarından biri olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Gençlerbirliği OFTAŞ

Türkiye Süper Ligi'nin yeni takımlarından Gençlerbirliği Oftaş genç kadrosuyla dikkat çekiyor. Yaş ortalaması 25'in altında olan Ankara takımı diğer takımlara göre güçsüz görünse de gençliğin verdiği dinamizm ve etkinlikle bu sene etkili olmaya çalışacak. Bunu da başarabileceklerini TSYD Ankara Turnuvası'nda Gençlerbirliği karşısında gösterdiler. Geçtiğimiz seneki kadrolarından önemli oyuncuları, genç sağ bek Gökhan Gönül'ü Fenerbahçe'ye satan Oftaş, Fenerbahçe'den kaleci Recep Biler'i kadrosuna kattı. Diğer transferleri daha çok alt liglerden oldu ve bu handikap olarak görünüyor. Alibeyköyspor'dan Savaş Eren, Bursa Merinosspor'dan Cevher Toktaş, Fethiyespor'dan Volkan Hasançebi, Karşıyaka'dan Olgay Coşkun, Gençlerbirliği'nden Hakan Aslantaş kadroya katılan diğer isimler oldu.

Yabancı oyuncu transferinde yavaş gidiyorlar. Takımdaki ilk yabancıları Gençlerbirliği'nden kiralanan Everton Cosmo Da Silva "Tozo". Orta sahadaki mücadeleci futbolu ve uzaktan etkili şutlarıyla iyi bir transfer gibi görünüyor hazırlık karşılaşmalarında. Baba ve Banahene'yi de şu anda deneme aşamasındalar. Ligdeki durumları biraz da yabancı transferinde yapacakları seçimlere bağlı olacak gibi görünüyor. Gençlerbirliği karşısında hat-trick yapan Serkan Atak ise bu sene adından bir hayli söz ettireceğe benziyor.

Kaynak : www.ntvspor.net



 DiÄŸer Sonuçlar

  Takım O Av. P
1 Eyüpspor 34 46 75
2 Göztepe 34 40 70
3 Sakaryaspor 34 15 60
4 Bodrumspor 34 21 57
5 Çorum FK 34 19 56
6 Kocaelispor 34 7 55
7 Boluspor 34 -2 53
8 Bandırmaspor 34 17 50
8 Gençlerbirliği 34 6 51
10 BB Erzurumspor 34 -4 44
11 Ãœmraniyespor 34 -7 43
12 Manisa FK 34 0 40
13 Keçiörengücü 34 -9 40
14 Adanaspor 34 -17 39
15 Şanlıurfaspor 34 -6 38
16 Tuzlaspor 34 -12 38
17 Altay 34 -61 16
18 Giresunspor 34 -55 7
* Takım adlarına tıklayarak takımların performans tablolarına ulaşabilirsiniz.